Економіст Олексій Кущ у програмі Михайла Чаплиги «Скажи-ка дядя» розповів, в чому перевага України. За його словами, у нас залишилося багато напрацювань з минулого, які ми б могли зараз використовувати.

«Якби ми зараз розгорнулися на 180 градусів, то ми б опинилися попереду всієї системи, тому що у нас є ще напрацьовані соціальні механізми, які йдуть з минулого. Весь світ переходить до мобілізаційної медицини, а у нас вона була», - зазначив Кущ.

Також, за словами експерта, весь світ зараз переходить до універсальної освіти, а раніше в пріоритеті була спеціальна, тому що зараз кожні 5 років з'являються нові технології і якісь професії відмирають. За словами економіста, зараз неможливо підготувати універсального фахівця, тому що він через 5 років буде безробітним.

«Захід переходить до універсальної освіти, а у нас вона була. У нас багато чого було, нам просто потрібно швидко завершити непотрібні медичну і освітню реформи», - сказав Кущ.

На думку експерта, у нас два варіанти: або ми розвернемося і отримаємо хороший імпульс для розвитку, або нас «затопчуть», а потім, коли ми відновимося, то потенціал буде набагато нижче, ніж зараз, але ми все одно прийдемо до вищезгаданої моделі, просто будучи більш ослабленими.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, публікував слова Куща: Новий технологічний уклад, який буде, це біотехнології.

Також Знай.ua повідомляв, що Чаплига заявив, що Америка хоче продавати дорогий сланцевий газ в Європу.