Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua заявила про наближення епідеміологічної ситуації в Україні до жовтої зони.

«Україна наближається до «жовтої» зони. Найбільш небезпечна епідемічна ситуація зараз в трьох областях. Там можуть посилити адаптивний карантин. У свою чергу Міністерство охорони здоров'я ініціює посилення карантину вже з 13 вересня», - повідомила Завальнюк.

Журналістка розповіла, що, за словами Віктора Ляшка, Україна вже сьогодні перевищила індикатори, які можуть перевести країну з зеленого рівня епідемічної небезпеки в жовтий. Вона додала, що від МОЗ було подано клопотання до Кабміну, щоб на поточному тижні відбулася комісія техно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розгляне це звернення.

«І швидше за все, з наступного понеділка Україна перейде на жовтий рівень епідемічної безпеки», - заявила Завальнюк.

Відповідно, зазначає вона, будуть встановлені додаткові обмеження, які передбачені для жовтого рівня і стосуються в основному масових заходів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Пам'ятаєте приказку – готуй сани влітку? По ходу, наш уряд, розуміючи, що опалювальний сезон не зможе розпочатися повноцінно в терміни і закуповувати газ за ринковими цінами грошей немає, ще в липні спланував локдаун», - каже журналістка.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Павловського, що розмір субсидії для кожної родини буде зменшено фактично на половину.

Також раніше для Знай.ua Павловський розповідав, що уряд фактично зменшив соціальні норми споживання, які вводились під час карантину.