У новому випуску програми «Розвилка» з блогером Любов'ю Завальнюк у студії Руслана Бізяєва політолог Руслан Бізяєв розповів, як все-таки можна розвязати проблему укладених Мінських угод.

«Мінські угоди - це Гордіїв вузол. Перш за все з конструктивної точки зору, а раз їх не можна виконати, то треба шукати взаємоприйнятну альтернативу, яка дозволить вирішити ключове завдання. Перше - це реінтеграція Донбасу до складу України. І друге - це перезавантаження російсько-українських відносин. І при наявності доброї волі, при наявності суб'єктності нових політичних еліт, я думаю, Україна до цього процесу буде готова», - повідомив він.

Бізяєв розповів, що не знає, чи буде до такого процесу готова Росія, бо не настільки компетентний у внутрішньоросійському порядку з даного питання. Але якщо абстрагуватися від особистих симпатій і антипатій і подивитися на цю проблему з боку, вважає він, то Мінські угоди нам весь час подають як вирішення цієї проблеми. Але самі по собі Мінські угоди вже були проблемою, впевнений він, тому що укладались вони не для того, щоб цей конфлікт вирішити.

«Мінські угоди укладалися для того, щоб мати точки впливу як в Україні, так і в Росії. Давайте згадаємо ту трійку людей, які фактично є батьками Мінських угод - це Сурков, Порошенко і Медведчук. Мінські угоди укладалися в попередню політичну епоху і я це розумію, але зараз вже настає нова політична епоха. Епоха, на перший погляд, нестандартних рішень і велич політичних систем полягає в тому, щоб не озиратися весь час на минуле, а в тому, щоб дивитися в майбутнє», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що ситуація на Донбасі зайшла не просто в глухий кут, а вона зайшла в гострий тупик.

Також раніше для Знай.ua Бізяєв розповідав, що формула Штайнмаєра – це двері, які відкривають шлях до виборів на непідконтрольних територіях.