Запуск Північного потоку-2 позбавлятиме Україну 5 мільярдів доларів щороку, але він доволі вигідний Німеччині. Так сказав економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі.

На думку експерта, невипадковою передусім є дата закінчення будівництва проєкту – не 20 чи 30 серпня, а 23. «Якщо вентиль буде відкритий навіть через пару днів, то оголошено буде за погодженням з німецькою стороною, що 23-го», - підкреслює він. Отже, Атаманюк робить висновок, що дата обрана символічно.

Також він зазначає, що тепер від Німеччини буде залежати енергетична безпека Європи, адже вона забрала в України транзит газу на 5 мільярдів доларів щороку. До того ж, додає Атаманюк, у Німеччини тепер є найкращі українські працівники, а ті, кому не дісталася робота в Німеччині, знайдуть її в Польщі.

Отже, він констатує, що Німеччині запуск Північного потоку-2 буде доволі вигідним: це гарант її подальшого промислового розвитку. «Що дала нам за це? За це нам дали ряд траншей під відсотки вищі, ніж знаходяться в німецьких банках», - констатує економіст.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що до кінця року газопровід в обхід України планується ввести в експлуатацію.

Також Знай.ua писав про те, що Романенком розповів, що буде, коли Північний потік-2 буде повністю запущений.