Експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив, що в українських сховищах є 19 кубів газу.

«Від цього нам якось ні спекотно, ні холодно... Тому що заявляти можна все що завгодно, але таке складається враження іноді, що це сам прем'єр-міністр завантажував цей газ в підземні газові сховища України. Причому він працював напевно весь рік для цього, щоб саме така кількість газу там зберігалася», - іронізує експерт.

Однак, за його словами, всі забувають уточнити, що з цього всього газу «Нафтогазу» належить до половини – в кращому випадку, третина.

«Все інше – це газ трейдерів. І в минулому році оператор підземних газових сховищ України рапортував про те, що завдяки підземним газовим сховищам України було забезпечено енергетичну безпеку Європи», - сказав Рябцев.

Він зазначив, що газ зі сховищ може використовувати оператор сховища – «Укртрансгаз», який є структурним підрозділом «Нафтогазу».

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Незважаючи на всі заяви про те, що стався так званий анбандлінг... Тобто начебто у нас повинні бути відділені всі функції – і функція транспортування, і функція видобутку, і функція зберігання, і функція продажу. Але по факту все одно група здійснює все, і при цьому контролює всі фінансові потоки і каже, як потрібно робити всім іншим – постачальникам, споживачам – і не тільки газу», - резюмував експерт.

Як повідомляв Знай.uа, Кушнірук розповів, як розрахувати реальний прожитковий мінімум.

Також Знай.uа писав, що Гаврилечко розповів, як уряд модернізує держпослуги.