Лідер Національного Корпусу Андрій Білецький у програмі «Politeka online» розповів про махінації влади щодо кількості загиблих і поранених на фронті. За його словами, влада використовує маніпулятивні прийоми, щоб інформація щодо втрат на фронті звучала не так страшно для громадян.

«Ми маємо з 1-го серпня по 8-е вересня 16 загиблих на фронті і більше 40 поранених – це серйозні цифри. Є такий новий дивний термін «травмувалися», тобто: «троє поранених і четверо травмувалося». Поняття «травмувалися» – це, як я розумію, якщо людину поранило вторинними осколками», - зазначив Білецький.

За словами націоналіста, раніше не було градації за ступенем важкості поранення. На думку Білецького, травмуватися можна у побуті, а коли людина отримує травми під час обстрілів, то це поранення, а не травмування.

«Велика кількість поранень маскується під таким дивним формулюванням як «травмування бійців під час обстрілу». Що це? Ніхто з військових не знає, але ви зараз можете постійно побачити: «травмувався, травмувався, травмувався», - підкреслив Білецький.

На думку націоналіста, термін «травмувався» використовується, тому що він звучить не так страшно для звичайних людей, як «поранений». За словами Білецького, це точно такий же прийом, як був за часів Порошенка, коли до загиблих на війні не відносили людей, які померли у лікарні.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, ветеран у знак протесту проти репресій розрізав собі вени під управлінням поліції у Києві.

Також Знай.ua публікував слова Білецького: Нам знову впарюють «формулу Штайнмаєра» з виборами на окупованих територіях.