Імміграційна юристка компанії ReLocate Юлія Голіневич в ефірі програми «Юристи відповідають» на каналі «А як насправді?» розповіла про важливість правильного підтвердження досвіду роботи для імміграції в Канаду.

«Обов'язково потрібно підтвердити досвід роботи. І тут починаються, напевно, основні складності, з урахуванням того, що у нас більшість людей працюють неофіційно або офіційно отримують меншу зарплату, ніж реально», - каже Голіневич.

При цьому, за її словами, міграційну службу цікавить інформація про те, що людина працювала на повну ставку, це не був якийсь підробіток та що вона пропрацювала так мінімум рік і може це підтвердити будь-якими документами. Юристка зазначила, що це може бути трудова книжка, відрахування в пенсійний фонд або в податкову.

«У ситуації, коли робота не офіційна, ми використовуємо дуже часто «reference letter» – лист від роботодавця, в якому він вкаже не тільки те, що ви у нього працювали, а й що входило у ваші обов'язки», - розповіла Голіневич.

Серед складнощів юристка відзначила підтвердження посадових обов'язків для визначення відповідної професії в Канаді. За її словами, для того щоб підтвердити досвід роботи, необхідно визначити з усіх існуючих списків професій в Канаді, до якої професії належить конкретно ваша.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

«Грубо кажучи, це така табличка, журнал онлайн з різними кодами, куди ви заходите і дивитеся, що з обов'язків відповідає тому, що робите ви. Ми на практиці навіть часто стикаємося з тим, що люди, які працюють на території країн СНД, виконують обов'язки на три професії Канади. У таких ситуаціях ми зазвичай вибираємо ту професію, яка максимально схожа на професію заявника», - розповіла експерт.

Як повідомляла Знай.ua, юристка розповіла про наслідки обману в імміграційних документах.

Також Знай.ua повідомляв, що юристка розповіла, чому можна отримати відмову у візі США.