В ефірі програми «Юристи відповідають» на каналі «А як насправді?» імміграційна юристка компанії ReLocate Юлія Голіневич розповіла про найбільш часті причини відмови в робочих візах США.

«Роботодавець подає петицію і цей весь пакет документів, в якому він виявляє бажання найняти цю людину на роботу, і тільки коли імміграційна служба схвалить цю петицію, людина йде за візою. Тобто відмова може бути ще на найпершому етапі», - заявила Голіневич.

Вона зазначила, що відмови на першому етапі можуть бути також з вини роботодавця. Наприклад, каже юристка, якщо у роботодавця є порушення, у нього недостатньо на роботі громадян США або власників грін-карти, тому що у кожної країни є бажання в першу чергу працевлаштувати своїх жителів, а потім наймати іноземних. Або ж, додала Голіневич, недостатній рівень заробітної плати, будь-які інші проблеми у роботодавця.

«Що стосується заявника, людини, яка подає цей пакет - це невідповідність критеріям, фальшиві документи або обман якийсь. Обман, коли ви намагаєтеся завуалювати якісь нюанси в своєму кейсі, не сказати про це», - пояснила юристка.

За її словами, іноді люди намагаються отримати робочу візу, пояснивши це тим, що вони поїдуть, попрацюють і повернуться назад додому. Але, зазначає Голіневич, дуже важливий нюанс в тому, що є категорія неімміграційних віз, які не дають можливість отримати грін-карту. І на цьому етапі, каже юристка, офіцер повинен бути переконаний, що людина повернеться назад.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що юрист пояснив, як визнати дитину, якщо вона народжена не в шлюбі.

Також Знай.ua писав про те, що адвокат розповів, чи працює автоматизована система стягнення боргів.