Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, чому в рахунках за комуналку українців з'являються статті за послуги, які по факту не надавалися.

«Багато українців отримали за липень платіжку, де вказано нарахування за централізоване опалення в різних обсягах: від 400 до 1000 грн. Мова йде не про авансовий платіж і не про рекомендації. А саме про те, що за липень їм необхідно сплатити різні суми на рахунку», - розповіла Завальнюк.

Вона зазначила, що КП «Київтеплоенерго» за централізоване опалення пред'явило людям рахунок за фактично ненадану послугу. За словами журналістки, підприємство з цього приводу повідомило, що Антимонопольний комітет зобов'язав їх змінити методику розрахунку вартості опалення місць загального користування та провести відповідний перерахунок.

Журналістка додала, що багато українців заявили про те, що в платіжках вже не перший місяць не показують дані по газовому лічильнику, і ця ситуація змушує задуматися, що за нова афера з нашими платіжками.

«Все насправді просто. Той, хто не платив раніше в термін, і далі платити не буде, з них борги вибивати складно і часу піде багато. Тому теплоенерго вирішили за рахунок пенсіонерів та тих, хто платить вчасно, закрити дірки у своїх бюджетах. В наші платіжки вписують зайві обсяги не спожитого нами газу і, щоб не привертати увагу, просто прибирають графу з показаннями лічильника. Накидаючи зайвих 100, 200 або навіть 500 гривень - тут кому як пощастить, тепловики вирішують свої питання з боргами», - заявила Завальнюк.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник заявив, що у нас половина суспільства — це бідні люди.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Завальнюк розповіла, в яких випадках можуть позбавити житла за борги по комуналці.