Чи слід зараз очікувати посилення російського тиску на Україну? Це питання у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає політичний аналітик Руслан Бізяєв.

«Дії РФ щодо України та Білорусі – це два паралельні процеси, один з яких не заважає іншому. Тому не варто очікувати, що Путін, зайнятий Білоруссю, дасть нам спокій. Тим більше що у своїй останній статті він заявив Заходу: для нього «червона лінія» проходить по західному кордону України. Будь-які спроби Заходу просунутися далі цієї лінії він готовий припиняти всіма можливими способами. У цей список входять і загострення ситуації на Донбасі, і економічна блокада, і закриття повітряного простору, і багато інших засобів. Логіка Путіна така: якщо починається бійка, то краще бити першим», - зазначає гість програми.

Тому він не виключає ніякі варіанти розвитку подій.

«Якщо протягом вересня не прилетить якийсь «чорний лебідь», то я не думаю, що буде загострення на Донбасі. Я маю на увазі якусь подію, яка стане тригером і запустить реакцію. Мова не йде про щось конкретне – «чорним лебедем» може стати все що завгодно. Можливо, це проблематика жовтня-листопада. Тоді не виключено навіть друге Дебальцеве», - припускає Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей експерт заявляв, що Мінські угоди з самого початку не розв'язували проблему, а самі ставали проблемою.

Також Знай.ua повідомляв, що Бізяєв вважає світову фінансову кризу неминучою.