Економіст, політолог Андрій Новак у програмі «Акценти» розповів, як повернути довіру українців до банків. За його словами, треба, щоб Нацбанк встановив жорсткі правила.

«Після «банкопаду» ми різко втратили довіру до всіх банків. Втрата довіри відбувається дуже швидко, а от відновлення – дуже довго», - зазначив Новак.

На думку експерта, регулятор Національного банку повинен змінити типи договорів між клієнтом і банком, тому що зараз у договорах фактично іде диктат банківської настанови, а клієнт майже не захищений.

«Вже не кажу про те, що загальна практика дрібним шрифтом дописувати те, що юридично непідкований клієнт підписує, а потім виявляється, що йому нараховують інші відсотки. У цих договірних документах Національний банк має встановити дуже жорсткі правила, щоб клієнти були набагато більше захищені», - підкреслив Новак.

За словами експерта, мало клієнтів компетентні у юридичному сенсі, тому дуже важливо забезпечити захист клієнтів і тоді довіра до банків може повернутися.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що Зеленський повинен говорити Байдену з приводу російської ядерної зброї в окупованому Криму.

Також Знай.ua публікував слова Мусієнка: Я думаю, що наступник Меркель буде багато в чому продовжувати ту ж політику.