У програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» глава Комітету економічного розвитку ВР України Дмитро Наталуха розповів, чому в Україні досі не створено індустріальні парки (ІП). За його словами, закон про індустріальні парки існував на папері десять років.

«Проблема полягала в тому, що було зареєстровано понад 50 індустріальних парків по всій країні. У них було зареєстровано не більш 11 підприємств. Тобто підприємств у п'ять разів менше, ніж самих парків. Це очевидно, що немає сенсу реєструватися, бо нічого не отримуєш, крім простою», - говорить він.

А тим часом розрахунки американського фінансового конгломерату Морган Стенлі доводять безумовну вигоду від створення ІП.

«Один долар, вкладений в індустріальний парк, приносить 5 – 6 доларів прибутку. Це теж про мультиплікаційний ефект, який, ми розраховуємо, може дати пуск і стимул економіці. І найважливіше те, що в законі прописано, що індустріальні парки заточені виключно на переробку і на промисловість. Таким чином, ми повністю намагаємося відійти від моделі сировинної економіки і говоримо, що так, ми готові підтримувати бізнес досить серйозними стимулами. Але цей бізнес повинен створювати додаткову вартість. Це не про аграрну наддержаву. Це про те, щоб ви приходили і з пшениці робили макарони, з лісу робили меблі. І взагалі, чим високотехнологічніший бізнес - тим нам цікавіше», - каже нардеп.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Знай.ua повідомляв думку Єрмолаєва, що стійкість - це не тільки економічні показники.

Також Знай.ua повідомляв, що будь-яку сірникову коробку, за великим рахунком, можна продати за мільйон доларів.