Обстрілів могло б й не бути, якби українська сторона відкривала вогонь у відповідь. Так сказав Лідер Національного Корпусу Андрій Білецький у програмі «Politeka online», додавши, що українській владі бракує волі в цьому питанні.

Гість програми зауважує, що українська влада боїться протидіяти на фронті і це зрозумів президент Росії. А відтак, каже він, Путін використовує слабкість керівництва України та відсутність волі у воєнних питаннях: всі ці загострення на фронті – маніпуляції владою. «Він чудово зрозумів, що для України втрати – це болюче питання і це «гачок», яким можна маніпулювати і змушувати владу бути більш поступливою», - пояснює Білецький.

Націоналіст зауважує, що раніше українська сторона не боялася відкрити вогонь у відповідь, а відтак і російські військові думали двічі, перш ніж починати обстріл. «Буде «обратка» і не тільки по місцезнаходженню батареї, яка вела вогонь, а й по всій лінії і вона буде жорстка та призведе до втрат. Інколи на вогонь артилерії відкривають вогонь у відповідь зі стрілецької зброї», - розповідає він і додає, що така відповідь не є рівнозначною.

Зараз же, каже Білецький, перемир’я не можна назвати двостороннім, хоч воно якось і продовжується. «Крім плану «А», як виявилося, ніякого плану «Б» не існує. Ми живемо вже півтора року з планом «А» і кінця краю не видно», - констатує націоналіст.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Білецький розповів про махінації влади щодо кількості загиблих і поранених на фронті.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, як можна розв’язати проблему укладених Мінських угод.