Лідер Національного Корпусу Андрій Білецький у своєму Telegram розповів про нову тактику Росії у веденні війни на Донбасі. За його словами, росіяни не готуються до оборони, тому що знищують вузли управління.

«За останні дні бездіяльність на фронті набрала загрозливих рис. За 11 вересня Україна втратила двох бійців загиблими і десятьох пораненими, а за 10 вересня – одного загиблим і трьома пораненими. 16 втрат бійців за дві доби», - зазначив Білецький.

За словами націоналіста, на фронті Росія відпрацьовує нову тактику війни. Як зазначив Білецький, ця тактика базована на загальному досвіді війни у Сирії, Нагорному Карабасі та на Сході України. Білецький розповів, що тактика полягає у функціонуванні специфічних ротно-тактичних груп, у яких задіяні артилерійські корегувальники, операторів ударних безпілотників, зі взводів батарей 120 мм мінометів та 122 мм гаубиць, снайперів та взводів розвідки Сил спеціальних операцій РФ.

«Вони не наносять площадкових і точкових ударів на лінії зіткнення, а вони займаються тим, що знищують вузли управління ЗСУ України точковими ударами. Для цього наносяться артилерійські удари по командним пунктам батальйонів, командно-спостережним та тиловим», - підкреслив Білецький.

Як зазначив націоналіст, нещодавно на командний пункт одного батальйону 10-ої бригади був вчинений перший в історії авіаналіт з використанням ектокоптерів та квадрокоптерів, які скидали міни і було поранено четверо бійців та 10 одиниць авто-техніки виведено з ладу.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Можна сміливо говорити, що вони явно не готуються до оборони, а готуються до наступу, тому що знищення вузлів управління – це перша складова успіху широкомасштабного наступу: коли ти маєш хаос в управлінні, рівень боєздатності падає у рази», - сказав Білецький.

Як повідомляв Знай.ua, ветеран у знак протесту проти репресій розрізав собі вени під управлінням поліції у Києві.

Також Знай.ua публікував слова Білецького: Нам знову впарюють «формулу Штайнмаєра» з виборами на окупованих територіях.