Після появи Закону про індустріальні парки в Україні нам є що запропонувати інвесторам. Однак це нові можливості і для української економіки. Про це у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів народний депутат, глава Комітету економічного розвитку ВР України Дмитро Наталуха.

«Кожен індустріальний парк дозволить відкрити як мінімум 500 робочих місць. Це відразу можна множити на кількість ПДФО. Це буде повернення тих грошей, які держава вливає. Нам кажуть: ви корупцією займаєтеся! Щорічно 2 мільйони гривень йде на підтримку цієї програми. Це одна з відповідей, за рахунок чого це буде повертатися», - зазначив він.

Далі йде мікрорівень - це самі компанії і підприємства.

«Якщо вони захочуть, зможуть скористатися цими умовами і стимулами. У мене була з Ярославом Пригарою (засновник компанії Шерп) рік тому розмова. Він написав у Фейсбуці публічний пост про те, що ми хочемо будувати нове виробництво, але, на жаль, в Україні залишатися не бачимо сенсу. Ми поспілкувалися. Він каже: хочу таке, таке, таке. Я кажу: «Ну, все обіцяти не можемо, але, як мінімум, буде закон про індустріальні парки. Якщо нам вдасться його зберегти в первозданному вигляді, то 60 - 70 відсотків ось цих запитів ми закриємо». Позавчора ми списувалися, він говорить, що це дійсно стало набагато цікавіше», - розповідає Наталуха.

Для бізнесу поява індустріальних парків - це великий плюс, вважає він. «Звичайно, це не панацея. Ніхто не може дати гарантію, що це запрацює. Може бути через п'ять років ми поїдемо відбивати індустріальні парки від казино. Але поки цей інструмент, я сподіваюся, запрацює. Він на папері існує більше десяти років», - каже нардеп.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Знай.ua повідомляв, яким, за словами Кочеткова, було уявлення про незалежність України: «Тільки треба мову, вишиванку, герб намалювати – і все буде гаразд! Виявилось, не зовсім так».

Також Знай.ua повідомляв твердження Єрмолаєва, що стійкість - це не тільки економічні показники.