У програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай 24» політичний експерт Владислав Дзівідзінський назвав причини безрезультативності міжнародної політики України.

За словами Дзівідзінського, на міжнародній арені Україна обрала стратегію очікування допомоги від партнерів і постійного нагадування про необхідність дружити з нею. Але це, каже він, не надто результативно. «Коли є низка зустрічей, коли є низка дзвінків, коли ми часто говоримо про все, або повторюємо одні і ті ж запити, але не приходимо ні до якого результату», - зазначає експерт.

Отже, він робить висновок, що українська міжнародна політика хибна: держава вважає всіх зобов’язаними, а сама не займає чіткої позиції.

Як він пояснює, Україна акцентує на необхідності виконувати міжнародні угоди, але зараз на практиці можна спостерігати протилежне. Зокрема, Дзівідзінський нагадує про Будапештський меморандум. «Починаючи від Мінських угод, закінчуючи будь-якими договорами, міжнародними — вони практично не реалізуються повною мірою», - зауважує політолог. До того ж, каже він, дійсно реалізуються лише торгові договори, й те з великими труднощами і без належної уваги українського уряду.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Багінський заявив, що Україна знаходиться у політичній конфронтації з деякими країнами, але продовжує з ними торгувати.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманюк заявив, що світ почав втрачати інтерес до проблем в Україні.