Чи слід найближчим часом очікувати ескалації військового конфлікту на Донбасі? Свою думку про це у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює політичний діяч Геннадій Балашов.

«У російського президента є зобов'язання перед американським колегою. Ми знаємо, що Байден і Путін вели переговори у Швейцарії, але не знаємо, про що вони домовилися. Втім, відомо, що Байден дав Путіну шість місяців на те, щоб виправити ситуацію. РФ використовує цей час для роздачі паспортів на Донбасі. Структура влади в Росії залишиться колишньою, але зміниться сам Путін, про що він, ймовірно, і домовлявся з Байденом. Путін може передати владу, але спочатку йому потрібно піти з Донбасу. А тепер він зможе сказати тамтешнім жителям: хлопці, я ж вам дав паспорта – приїжджайте до нас, ми вам допоможемо», - вважає політик.

На його думку, Росія має намір передати Україні контроль над кордоном на Донбасі.

«Повернення Донбасу і його населення стане для України великою проблемою. Але я думаю, що повернеться приблизно половина його жителів. Частина з них вже переїхала до Києва, частина вирушила в США, де жителям Донбасу охоче давали притулок. А багато хто виїхав в Росію, і теж не збирається повертатися. Ті, хто працював в структурах «народних республік», безумовно, поїдуть, щоб уникнути покарання за колабораціонізм», - говорить Геннадій Балашов.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше лідер Національного корпусу Андрій Білецький заявив, що російські війська на Донбасі готуються до наступу.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку політичного експерта Владислава Дзівідзінського, жителі Донбасу не хочуть його приєднання до РФ.