У новому випуску програми «Таран vlog» на YouTube-каналі з політтехнологом Віктором Тараном голова національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій розповів, бути чи не бути в Україні локдауну.

«Якщо абстрагуватися від політичних рішень, то я б сказав, що без локдауну ми не обійдемося. І політики з обох таборів будуть однозначно це використовувати. І локдаун це реальна історія, яку будуть використовувати кожен зі свого боку. Але я дуже хочу, щоб ця тема залишилася у нас поза політикою», - підкреслив він.

Лапій розповів, що на передодні цього локдауну ми вже маємо досвід попередніх локдаунів, тому готові набагато краще, на відміну від початку цієї пандемії. Цей досвід залишається з нами, вважає він, бо тоді ми мали дуже багато тренувань. Але хочеться, щоб деякі прогнози моїх колег, зауважив він, були помилковими в тому плані, що осінь 2021 року буде набагато тяжчою, ніж весна 2021 року.

«Важко чітко сказати, скільки часу у нас продовжиться майбутній локдаун, але на тепер ситуація погіршується у всіх регіонах України. І ми маємо більшу кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації, і щодня ця кількість зростає. А те, що діти зараз пішли до школи – це сприятиме поширенню вірусу. Й скоріше за все вже найближчим часом почнуться розмови, що окремим регіонам потрібно буде припиняти для старших класів навчання офлайн» - резюмував він.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що МОЗ ініціює посилення карантину вже з 13 вересня.

Також раніше для Знай.ua Лісневська розповідала, що на сьогоднішній день до локдауну потрібно готуватися.