Заступник міністра Міністерства освіти і науки Артур Селецький у програмі “Суб’єктивно з Янікою Мерило” розповів, яку єдину екосистему планує створити Міністерство освіти і науки.

“Ми працюємо над іншими платформами. Взагалі Міністерство мріє зробити таку єдину освітню екосистему, яка допоможе державі. А державі що найважливіше — зробити правильну аналітику, і щоб ми могли правильно розподіляти кошти між нашими навчальними закладами. Але ж щоб мотивувати заводити туди інформацію наших користувачів, тобто вчителів, батьків, учнів, це все наші стейкхолдери, і ми хочемо зробити користь їм — починаючи з народження дитини, ця дитина має потрапляти до нас в реєстр”, - сказав Артур Селецький.

Він зазначив, що Міністерство буде відслідковувати успіх дитини, починаючи з дитсадка.

“Я зіткнувся з такою проблемою, моя донька цього року вступила до вишу, і ще коли вона була у 8 класі, то каже: “Тату, я не знаю, ким я хочу бути”. Я кажу, ну давай сядемо поспілкуємось. Ще з 8 класу я розумів, ми дуже схожі з моєю донькою, я говорив, це трішки не твоє. Журналістика, піар, маркетинг — оце твоє. Я не бачу тебе лікарем. Каже, “Ні, тату, я хочу бути лікарем”. Будь ласка, це твоє життя, ти маєш обирати свій шлях… Які проблеми? Хімія, біологія. Давай навчати. Репетитори, побігли, два роки. Досить класно, що у місті Рівному є навчально-виробничий комбінат, і там саме є професія медсестри”, - додав Селецький.

За його словами, через два місяці його донька збагнула, що це не її, і зрештою пішла навчатись на юриста.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

“Кожна дитина і батьки у відсотках 99-99,5 стикаються з такими ж проблемами. Я зрозумів, що ми маємо працювати над тим, що вже з 5 класу ми маємо робити якісь профорієнтаційні тести”, - підкреслив посадовець.

Як повідомляв Знай.ua, Мерило заявила про розвиток стартапів в Україні, що потрібно екосистему створювати.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Стус припустив, що Гагаріну було б краще злітати в космос на початку 90-х.