Яке викладання потрібно українським студентам? Свою думку з цього питання у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» висловлює заступник міністра освіти та науки Артур Селецький.

«Сучасні діти народжуються, як то кажуть, з гаджетами в руках. Не дивно, що вони все сприймають не зовсім так, як старші покоління. Найнуднішу тему можна викласти студентам цікаво. Потрібно забезпечити в цій темі синергію різних дисциплін. Я можу навіть провести майстер-клас: візьмемо студентів, візьмемо викладачів, і я покажу, як можна працювати на дві аудиторії. Завжди потрібно розуміти, хто перед тобою і на яку аудиторію ти можеш працювати», - каже чиновник.

За його словами, для початківців предмети необхідно викладати якомога більш детально, виходячи з того, що аудиторія поки ще зовсім не володіє темою.

«Без якихось цікавих фактів студенти не зможуть засвоїти матеріал. Тому викладачеві при підготовці уроку потрібно знайти щось таке, з чим ця тема буде асоціюватися. Повинна бути якась родзинка, з якою в пам'яті буде пов'язаний весь матеріал. Такий спосіб дозволяє засвоїти всю тему», - підкреслює Артур Селецький.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник пояснив, чому українські юнаки та дівчата вважають за краще здобувати освіту за кордоном.

Також Знай.ua повідомляв про можливості батьків школярів впливати на навчальний процес.