Яких наслідків слід чекати від закону про боротьбу з олігархами? Це питання у програмі «My.ua» розглядає адвокат Євген Лосовський.

«Нещодавно Дмитро Разумков попросив визначити критерії впливу олігархів на тих чи інших депутатів. Адже не можна ж так говорити відразу про всіх. Потрібно з'ясувати, хто на що і як впливає. Якщо братися за боротьбу з олігархами, то потрібно повернутися до питань приватизації 1990-х років – хоча, звичайно, це дуже страшна пропозиція. Інакше виходить так, що ми боремося проти впливу олігархів на прийняття рішень, але не торкаємося питання про те, як вони заволоділи своєю власністю. Саме так вони й стали олігархами, після олігарха починається монополія, а далі – транснаціональна корпорація. В результаті боротьба з олігархією перетворюється в боротьбу з наслідками, яка не зачіпає причини», - вважає адвокат.

На його думку, злом є не громадяни з високими доходами, а вплив окремих осіб на державну політику.

«Зараз боротьба з олігархами в Україні – не стільки питання економіки, скільки питання справедливості. А якщо громадяни не бачать справедливості, то вони не додадуть значення ніяким законопроєктам», - каже Євген Лосовський.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Олексій Якубін заявив, що зараз дуже багато залежить від того, чи прийме Верховна Рада антиолігархічний законопроєкт.

Також Знай.ua повідомляв, що політик Микола Томенко назвав боротьбу з олігархами домінантною темою цієї осені.