Зростання рівня щастя населення буде економічно не вигідним для держави. Таку думку висловив футуролог Олексій Толкачов у своєму блозі «Толчок».

Експерт підкреслює, що нещаслива людина стає ідеальним споживачем, а відтак вона вигідна світовій системі в принципі. «Вона буде вірна владі, церквам, банкам, економічній системі. Вона буде послідовним споживачем продукції фармацевтичних компаній», - пояснює він.

Тобто, конкретизує Толкачов, нові релігійні течії чи політичні проєкти, нові винаходи та будь-які товари від телесеріалів до кредитів – все це гачки з наживою, на які легко ведеться нещаслива людина. «Вона нещаслива, і вона тільки й шукає все своє життя порятунку для себе», - підкреслює ведучий. Отже, підсумовує він, нещасливими людьми можна керувати, вони легко ведуться на маніпуляції.

Натомість щаслива людина, зауважує Толкачов, ніколи не сприйме банальну рекламу нового товару просто на віру, адже вона вже є самодостатньою та гармонійною. «Як щасливою самодостатньою людиною керувати?», - слушно запитує футуролог. Тобто, додає він, щасливі люди вибиваються з цієї глобальної економічної системи, у той час як нещасливі люди є її головними гвинтиками.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов заявив, що держава необхідна для щастя людей.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов заявив, що Україна потребує швидкого стрибка, стрімкого ривка вперед.