У своєму блозі «Чесний погляд на економіку» експерт і економіст Олексій Кущ розповів про зміщення світових акцентів у бік Азії.

«Поспішний вихід США з Афганістану говорить про те, що зараз відбувається глобальне світове перезавантаження тієї концепції управління світом, яка формувалася останні кілька років. Америка перестала справлятися з роллю світового поліцейського, з роллю монодержави, яка тримає на собі однополярний світ. Тому американське розвідувальне співтовариство говорить про те, що ми переходимо до альтернативних світів», - повідомив він.

Кущ сказав, що це говорить про те, що буде існувати велика кількість концептів і регіональних комбінацій з країн, які будуть розвиватися абсолютно відмінними один від одного соціальними і економічними моделями. І в цій моделі Америка вже не буде виконувати роль світового поліцейського, вважає він, а вона буде першою серед рівних великих держав.

«Один з базових трендів - це те, що до 2050 року Азія буде займати домінуюче становище у світовій економіці і так буде формуватися основна частина світового ВВП. Азія обжене класичний старий світ у вигляді Європи і Америки за обсягом інвестицій в технології і витрат на оборону. Акцент прийняття рішень і епіцентр того, де будуть генеруватися основні світові тренди, значно зміститься в бік азійських країн, таких як Індія і Китай», - резюмував він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що президент України поїхав з певним набором побажань до США.

Також раніше для Знай.ua Курбан розповідав, що всі вважають, що США зазнали поразки і втекли з Афганістану, а це не так.