Як зміниться розмір соціальних виплат у 2022 році? Свій прогноз у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» дає економіст Андрій Новак.

«Тенденція така, що з кожним роком умови отримання субсидій стають все більш жорсткими. Тут неважливо, який саме уряд перебуває при владі. Мета – скоротити число українців, які мають право на субсидію. І це працює. У перший рік після введення субсидій їх отримували шість мільйонів домогосподарств, а в нинішньому році добре якщо половина з них. Я думаю, що й половини не буде, а в наступному році й це число скоротиться. Але справа не тільки в субсидіях. Найболючіша тема – пенсії, адже у більшості з 12 мільйонів пенсіонерів вони становлять менш як три тисячі гривень. А це менше реального прожиткового мінімуму», - зазначає експерт.

Він також назвав єдиний критерій позитивних змін в економіці.

«Про поліпшення ситуації в країні можна говорити тільки в тому випадку, якщо зарплати та пенсії зростають швидше, ніж ціни. У нас поки що все навпаки. Дійсно, зарплати зростають – але на 1-3 відсотки. А енергоносії дорожчають на 15, 20, навіть на 25 відсотків за рік. Загальна інфляція становить 10 відсотків, тобто перевищує зростання соціальних виплат», - каже Андрій Новак.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він пояснив, чому важко робити прогнози щодо державного бюджету на 2022 рік.

Також Знай.ua повідомляв, що Новак назвав причини зміцнення гривні.