Олімпійський чемпіон Жан Беленюк в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповів, як він став народним депутатом, і навіщо пішов у політику.

Жан Беленюк розповів, як він став політиком.

"Я взагалі готувався до олімпіади, мені залишався один рік. Точніше, я готувався не до Олімпіади, а до європейських ігор, а потім, через місяць-півтора, до Чемпіонату світу. І в цей момент мене запросив у свою команду Володимир Зеленський, який сказав, що дуже хоче мене бачити там. Ми з ним були знайомі, спілкувалися деякий час. Він знав, що я спортсмен, на той момент певних результатів досяг. Він позитивно ставиться до спорту", - сказав Беленюк.

Він зазначив, що коли Володимир Зеленський запрошував його, то вони не обговорювали, що він стане депутатом.

"Я тебе бачу класним міністром". Який міністр, якщо я готуюся до Олімпіади. "Але я все одно хочу тебе бачити у своїй команді". Я готовий підтримувати, в будь-якому випадку. Новообраний президент, в якого я особисто вірив, і вірю, і за якого я голосував... Потім так склалося, що на оголошенні списку, на який я був запрошений, називають моє прізвище. У десятці партії "Слуга народу", - додав Жан Беленюк.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За його словами, в тій ситуації, в якій він перебував, він не міг стати міністром і залишити спорт.

"Я не міг розлучитися зі своєю мрією стати олімпійським чемпіоном заради того, щоб стати міністром. Відповідно, таким чином ми і вчинили. Відносно мого безпосередньо завдання, роботи в якості народного депутата, це, природно, сфера спорту, з якої я прийшов", - підкреслив олімпійський чемпіон.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що політики владу ніколи не віддають.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Дзівідзінський назвав помилки України: безрезультатна міжнародна політика.