Доброволець, ветеран російсько-української війни, учасник Майдану Станіслав Краснов у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповів, чому не отримав статус учасника бойових дій (УБД).

За його словами, ця історія почалася ще тоді, коли писалися зміни до закону про надання добровольцям статусу УБД.

«Керівництво мене делегувало постійно на всі ці круглі столи, ми реально вносили правки… На жаль, не дуже звернули увагу на наші побажання, скажімо так, і добровольчих батальйонів. Вони написали свій закон дещо по-своєму», - каже Краснов.

Він зазначає, що цей закон набув чинності на початку 2020 року, і від їхнього батальйону було сформовано та подано близько 40 комплектів документів.

«У травні минулого року, коли ця міжвідомча комісія засідала, то по всім, крім мене… Тобто фактично проголосували пакетно. Але піднявся один член міжвідомчої комісії, який вже має, скажімо так, давній до мене особистий негатив. Він прямо піднявся, виокремив мої документи і сказав: «По цій людині не можна зараз голосувати, тому що вона є засуджена за тяжкими злочинами вже зараз. І, відповідно, не можна їй надавати статус учасника бойових дій». То була повна брехня!», - заявив доброволець.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Краснов зізнається, що ця людина – його колишній адвокат.

«Який був, скажімо так, «мусорський». Тобто засланий спеціально системою, тобто не тільки в мою справу… Він вже і тоді погано себе проявляв, а тут вже зовсім явно себе проявив. І так виявилося випадково, що він член цієї міжвідомчої комісії», - сказав ветеран.

Як повідомляв Знай.uа, Томенко порадив встановити жорсткий контроль над витратами армії.

Також Знай.uа писав, що Друзенко оцінив рівень забезпечення українських військових на фронті державою.