У новому випуску програми «Акценти» з блогером Тетяною Резвін глава асоціації ЖБК та ОСББ Костянтин Киричук розповів, чи готова влада до старту опалювального сезону.

«Є напрацьовані схеми. І уряд, і влада є всього лише законодавчим і частково виконавчим органом. А в питанні готовності до опалювального сезону дійсним виконавчим органом є місцева влада або точніше комунальні підприємства, які в принципі є бізнесом. Або будь-які інші підприємства, які керують на сьогоднішній момент цим питанням», - повідомив він.

Киричук сказав, що у Києві підприємством, що відповідає за опалювальний сезон, є «Київтеплоенерго» і у них є графік підготовки, навантаження, відключення і підключення. Тому, звичайно ж, вони в цьому питанні готуються, вважає він, але інша справа, що, звичайно ж, будуть виявлені прориви і якісь неполадки. А це означатиме можливі зриви, впевнений він, але тим не менш все повинно піти за графіком.

«Питання в тому, чи підготувалася влади і чи запаслися вони енергоносіями достатньо. Знову ж таки, наскільки піднімуться ціни на ці енергоносії. Тому готові ми як люди, які живуть у квартирах, де тепло, нести на собі цю відповідальність і тягар цього опалення, тому що на сьогоднішній момент все буде дорожчати і дорожчати», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що за довгостроковими контрактами ситуація поки не змінилася, ціни на газ там стабільні.

Також раніше для Знай.ua Бізяєв розповідав, до чого призведуть можливі переговори з «Газпромом».