Адвокат Олексій Баганець в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповів, до чого призвела реформа прокуратури.

“В результаті так званих реформ в органах прокуратури, які продовжуються протягом останніх 7 років, в прокуратурі, якщо взяти разом всі, залишилось десь 20% професійних і придатних для здійснення тих повноважень, які на сьогоднішній день покладені на органи прокуратури”, - сказав Олексій Баганець.

Він зазначив, що сьогодні в Конституції України на прокуратуру покладена низка функцій, про які більшість прокурорів не знає.

“Як можна здійснювати процесуальне керівництво, а тим більше займатися організацією досудового розслідування, якщо ти в житті ніколи не працював слідчим? Якщо ти не знаєш, що таке функція процесуального керівництва. А їх набирають не тільки в окружні прокуратури, на найнижчу ланку органів прокуратури, а й в центральний апарат. Ну, як такій людині можна доручити займатись організацією досудового розслідування”, - додав Баганець.

За його словами, для того, щоб займатись організацією чогось, потрібно розбиратись у його предметі. А нових прокурорів нікому вчити.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

“В центральному апараті органів прокуратури, як вони можуть здійснювати реалізацію функцій прокурора вищого рівня, якщо вони ніколи не працювали в окружній прокуратурі? В найнижчій ланці. Як можуть вони працювати в центральному апараті, якщо вони не працювали ніколи в так званій обласній прокуратурі. Раніше це були сходинки”, - сказав адвокат.

Він зазначив, що при цьому на обласних прокурорів здійснюється величезне навантаження через дефіцит кадрів. Це заважає їм виконувати свої функції.

Як повідомляв Знай.ua, Шишкін розповів, як вони за два місяці написали Закон про прокуратуру.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Кущ заявив, що зараз ми маємо багато напрацювань, до яких прагне Захід.