Європейці заявляють, що їхні сировинні і мінімальні запаси газу закінчились. Цю ситуацію прокоментував політичний аналітик Руслан Бізяєв у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай 24».

Як пояснює гість програми, такі заяви робляться для того, аби самі німці розуміли важливість «Північного потоку-2». Тим не менш, Бізяєв переконаний, що без нього взимку ніхто не замерзне.

Іншою причиною таких заяв він називає забезпечення безперебійного транзиту. «Тобто, якщо не буде «Північного потоку-2», українсько-російські відносини залишають бажати кращого, «Газпром» не бронює додаткові потужності. А що ж нам робити тепер?», - міркує експерт.

Він вважає, що для вирішення цієї проблеми потрібно зациклити систему «Північного потоку-2» і забрати посередників між продавцем і споживачем. «Ми не повторюємо історію 2009 року, коли українсько-російські газові війни трохи змусили Європу підзамерзнути», - згадує Бізяєв і додає, що тоді довелося втрутитися навіть Єврокомісії.

Загалом політолог відзначає, що політичний конфлікт ЄС із РФ триває й досі, але він змінив форму: з гострого він просто став хронічним.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, до чого призведуть можливі переговори з «Газпромом».

Також Знай.ua писав про те, що Киричук розповів, чи готова влада до старту опалювального сезону.