Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, яким категоріям громадян і чому дадуть щомісячні надбавки до пенсій цієї осені.

«Пенсіонерам у віці 70-75 років будуть встановлені щомісячні доплати. Йдеться про доплату до 300 гривень», - повідомила Завальнюк.

Вона зазначила, що це стало відомо із заяви прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. За словами журналістки, з 1 жовтня пенсіонерам у віці 70-75 років обіцяють щомісячні доплати в сумі до 300 гривень

Завальнюк додала, що це будуть ті категорії громадян, у яких пенсії менше, ніж був розмір середньої заробітної плати 2020 року. Вона передала слова прем'єр-міністра, що це продовження системної політики в напрямку встановлення справедливих соціальних виплат.

«Дадуть тим категоріям, у кого пенсії менше, ніж розмір середньої заробітної плати у 2020 році. Отже, протягом січня-серпня 2020 мінімальна зарплата була 4723 грн відповідно до Закону про Держбюджет на 2020 рік», - додала журналістка.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами Завальнюк, з 1 вересня 2020 мінімальна зарплата була 5000 грн, а в грудні 2020 року середня заробітна плата штатних працівників підприємств і організацій зросла на 15,6% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Зокрема, додала журналістка, загальна сума склала 14 тисяч гривень. Таким чином, практично всі пенсіонери у віці від 70 до 75 років матимуть право надбавки до 300 гривень.

«Так, 2022 рік – це дуже хороша мотивація, щоб пережити зиму. А з нашими пенсіями і тарифами це буде зробити непросто, ой як не просто. Новина, чесно кажучи, мене спочатку порадувала, ну нарешті, думаю, буде не набагато, але легше людям похилого віку. Але коли я вчиталася в деталі, то зрозуміла, що це чергове загравання влади з народом», - заявила Завальнюк.

Як повідомляє Знай.ua, раніше експерт з питань ЖКГ Олег Попенко розповів про проблеми майбутнього опалювального сезону.

Також Знай.ua повідомляв, що Новак назвав причини зміцнення гривні.