Яка доля чекає найближчим часом український ринок заміської нерухомості, і які чинники визначають цю долю? Свої міркування про це у програмі «My.ua» висловлює президент Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України Юрій Піта.

«Поки зберігається загроза коронавірусу, заміське житло буде популярним. Але, крім цієї тенденції, слід враховувати й інші обставини. Такі будинки потрібно ще забезпечити дорогами та іншою інфраструктурою. Потрібні й школи, і дитячі сади, і поліклініки, і лікарні, і багато іншого. Якщо ж це не вдасться здійснити, цей фактор серйозно зіграє в мінус. Теперішня інфраструктура сильно перевантажена, а людина не хоче по пів дня стояти в пробках, в'їжджаючи в місто і виїжджаючи з нього. Це може відлякати потенційних покупців заміської нерухомості, що, звичайно, позначиться на її ціні», - говорить експерт.

За його словами, тут потрібно враховувати різні чинники.

«Покупка заміської нерухомості може бути вигідною фінансово, але невигідною морально і психологічно. Тому потрібно подивитися, як буде йти розвантаження інфраструктури, і особливо дорожнього трафіку», - зазначає Юрій Піта.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявив, що найближчим часом долю ринку житлової нерухомості буде визначати епідеміологічна ситуація.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Піти, в нинішній час вигідніше продавати нерухомість, ніж купувати її.