У новому випуску програми «Розвилка» з блогером Любов'ю Завальнюк у студії Руслана Бізяєва політолог Руслан Бізяєв розповів про військовий альянс США, Британії та Австралії проти Китаю.

«З моєї точки зору, висновок військового альянсу між США, Британією і Австралією був цілком логічним, тому що він вписується в загальну концепцію Атлантичної хартії. Тобто укладеного військово-політичного договору між США і Британією. Конкретна мета цієї угоди спрямована навіть не стільки на протистояння з Китаєм і Північною Кореєю, а в першу чергу на те, щоб зберегти своє домінування в Азійсько-Тихоокеанському регіоні», - повідомив він.

Бізяєв сказав, що потенційно ця угода може бути направлена і проти Японії, яка продовжить свою дорогу до відродження власних збройних сил. Так само цей договір повинен показати всім, вважає він, що, не зважаючи на глобальні геополітичні зміни, які відбуваються у світі, США і Британія є як і раніше гравцями у цьому регіоні. І посунути їх з цього місця, підкреслив він, буде вкрай важко або й неможливо.

«Що ж стосується Австралії, тут ситуація зрозуміла, їм передадуть технології для будівництва атомних ракетних підводних човнів або атомних торпедних підводних човнів. Але в будь-якому випадку Австралія стане важливою частиною цієї нової мозаїки геополітичного протистояння в Азійсько-Тихоокеанському регіоні. Що ж стосується ситуації в Європі, то очевидно, що адміністрація Байдена, продовжуючи свій курс на зближення з нинішньою Німеччиною, бачачи саме Німеччину як ключового гравця в Європі, попутно зробили невеликий плювок у бік Франції, тому що вона втратила контракт на будівництво цих субмарин», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Кочевенко, що допоможе Україні вступити в НАТО.

Також раніше для Знай.ua Кочевенко пояснював, чому Україну не беруть в НАТО.