Глава політичної партії «Рідна країна» Микола Томенко у програмі Любові Завальнюк «Суть событий» розповів, яким буде Державний бюджет на 2022 рік.

«Позитив один тільки – навчилися вже вчасно подавати. Тобто 15 вересня уряд розглядає і передає в Верховну Раду, це відповідає нормі про Бюджетний кодекс. Але на цьому в основному добрі новини закінчуються. Тому що із презентації урядової, яку ми маємо, ще абсолютних цифр всіх ми не бачили, але загальна концепція така: що це бюджет, який і далі підвищує кошти на утримання влади, далі збільшує кошти на утримання силових структур», - каже експерт.

Він нагадав, що нещодавно глава МВС Денис Монастирський заявив, що поліцейським підвищать зарплати. Томенко припускає, що зарплати також підвищать прокурорам і співробітникам СБУ.

«У нас є така державна служба, яка займається охороною посадових осіб. От, наприклад, за 6-7 років фінансування її збільшилося десь утричі. Тобто колись це було 300 чи 400 млн, зараз майже півтора мільярда. Я думаю, що це буде збільшуватися. Уявіть собі, що тільки охорона держслужбовців у нас 1,5 млрд!», - сказав він.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За його словами, влада завжди намагається себе захистити, бо розуміє, що симпатії та антипатії українців швидко змінюються.

«Тих людей, яких любили, вже ненавидять. І тому хто буде захищати владу? Поліція повинна захищати владу, правоохоронні органи повинні захищати владу», - резюмував Томенко.

Як повідомляв Знай.uа, Скаршевський заявив, що за використання 2,7 млрд доларів від МВФ Україна повинна буде платити 1,5 млн доларів відсотків щорічно.

Також Знай.uа писав, що Якубін заявив, що в проєкті бюджету є багато скандальних моментів.