У новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» з блогером Катериною Павловою підприємець, ексголова Громадської ради при Донецькій ОДА В'ячеслав Редько розповів, як держава може простимулювати бізнес працювати на Донбасі.

«Це не так просто, тому що я чую від бізнесу таку фразу: нехай уряд застрахує мої активи, якщо я вкладаю свої гроші на прифронтових територіях, через цивілізовані механізми страхування, наприклад, в Лондоні. У разі якщо людина вклала десять мільйонів гривень у Бахмут, а там стався форс-мажор і російські війська пішли, то він гроші одержить не від української страхової компанії, а від європейської. І бізнес цього хоче», - розповів він.

Редько заявив, що саме такі посили дадуть можливість наблизити іноземний бізнес до заходу на прифронтові території. Зараз на Донбасі є дуже багато пропозицій для отримання грантів, повідомив він, правда вони не встигають їх всі освоїти. Але проблема полягає в тому, вважає він, що люди, які видають гранти, намагаються їх пропускати через державні структури, а це дуже довгий шлях проходження.

«Я вважаю, що нам треба йти не через грантові шляхи, а нам треба звернутися до європейців з проханням збільшити нам квоти для постачання нашої української продукції за кордон. Наприклад, якщо в Слов'янську випускають стакан, щоб німець цей стакан купив і відразу на пряму пішла інвестиція безпосередньо до виробника, минаючи корупційні схеми. Такі програми повинні працювати і це відразу змінить ситуацію і збільшить конкуренцію на ринку», - резюмував він.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Балашова, що Путін може передати владу, але спочатку йому потрібно піти з Донбасу.

Також раніше для Знай.ua Білецький розповідав про особливості нової тактики Росії на Донбасі.