Політолог Руслан Бортник у своєму блозі «Підсумки тижня» заявив про погіршення ситуації на Донбасі і розповів, на якому зовнішньополітичному тлі відбуваються загострення в зоні військових дій.

«Продовжує погіршуватися ситуація навколо Донбасу», - заявив Бортник.

За словами політолога, з липня минулого року по сьогоднішній день на Донбасі загинуло 58 українських військовослужбовців, а поранено більше 200 чоловік. Так, зазначає він, зараз працює режим «перемир'я».

«Більш того, в останні тижні, за заявами ОБСЄ і Спеціального центру з контролю і координації, кількість обстрілів на Донбасі зростає», - додав Бортник.

Він розповів, що все це відбувається на тлі глухого кута у політичних переговорах, заяв Європарламенту, який збирається, щоб засудити Росію, і можливого візиту Вікторії Нуланд (заступник держсекретаря США, - ред.) в Москву, який, можливо, запланований на листопад. Політолог зазначив, що тоді США і Росія спробують домовитися про якусь модель політики щодо України.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Нагадаю, що Вікторія Нуланд із заступником міністра закордонних справ Росії Григорієм Карасіним розробляли план Мореля, який не був реалізований в Україні, але став досить цікавою віхою політичного мислення навколо Мінського процесу», - розповів Бортник.

Як повідомляє Знай.ua, раніше лідер Національного корпусу Андрій Білецький заявив, що російські війська на Донбасі готуються до наступу.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку політичного експерта Владислава Дзівідзінського, жителі Донбасу не хочуть його приєднання до РФ.