В ефірі програми «Юристи відповідають» адвокат Олег Гайдучок, фахівець у сфері супроводу і захисту бізнесу розповів, з чого найкраще почати майбутнім підприємцям, і пояснив, чому не варто реєструвати бізнес, не маючи чітко прорахованого плану.

На його думку, спочатку в принципі потрібно поставити питання, коли краще реєструвати підприємницьку діяльність. Він переконаний, що не варто бігти реєструвати бізнес, коли тільки прийшла думка про відкриття власної справи.

«У нас в практиці багато випадків, коли зареєстрували, отримали папірець, а грошей немає. Але є зобов'язання – вже потрібно платити збори, подавати звітність. Спочатку потрібно в принципі визначитися, що ви як підприємець будете робити», - вважає Гайдучок.

Він пояснив, що потрібно зрозуміти, якого масштабу планується бізнес, чи будуть у підприємця наймані співробітники, чи буде він надавати послуги або перепродувати якісь товари, яким буде оборот. По суті, відзначає він, потрібно вибудувати бізнес-план, і вже відштовхуючись від цього зрозуміти, коли почнеться реалізація бізнесу.

«Щоб не було так, що зареєструвалися, і через пів року пішов прибуток і бізнес-активність. Буде проблема з тим, що потрібно буде платити податки, вести бухгалтерію та інше. Тому спочатку потрібно зрозуміти, що буде робити підприємець, що у нього для цього є, що він буде використовувати по ресурсах, людях і так далі. І тільки після цього приймати рішення, в якій формі йому реєструватися», - заявив Гайдучок.

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, юристка розповіла про наслідки обману в імміграційних документах.

Також Знай.ua повідомляв, що юристка розповіла, чому можна отримати відмову у візі США.