Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua повідомила про реформу Державної служби зайнятості, яку готує наша влада, а також розповіла про проблему з безробіттям в Україні.

«З одного боку, давно пора, адже безробітних в країні дуже багато, і ринок праці зараз потребує нових фахівців. Адже не секрет, що багато роботодавців готові навчати для своїх компаній співробітників віком 40+. Кадровий голод в Україні – це велика проблема. Але реформа полягає зовсім в іншому, замість налагодження зв'язків з роботодавцем і боротьбою з безробіттям просто будуть скорочувати витрати на допомогу», - говорить Завальнюк.

За її словами, відповідний законопроєкт схвалили днями на засіданні Кабміну, і цей документ передбачає модернізацію страхових підходів у разі безробіття та впровадження нових програм на ринку праці. Журналістка зазначила, що, за офіційною версією, цей закон створений, щоб удосконалити роботу Служби зайнятості, а також впровадити ефективні підходи до працевлаштування, відповідні сучасним реаліям і потребам як бізнесу, так і претендентів, адже на сьогодні проблема безробіття залишається актуальною для України, особливо стосовно молоді.

«Для молоді це звичайно добре, але ось що робити іншим безробітним? Рівень безробіття склав 10,5% за підсумком першого кварталу 2021 року. Рівень зайнятості населення у віці 15-70 років становить 55%. Всього, кількість зайнятих у віці 15-70 років становить 15,4 млн осіб», - повідомила Завальнюк.

Журналістка зазначила, що це дані Держстату за перший квартал цього року, а в серпні 2020 року Держстат повідомив, що за період дії карантину статус безробітного в Україні отримали 406 000 осіб. Вона додала, що за час карантину рівень безробіття виріс до 10%.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«При чому безробітного населення майже два мільйони, а якщо вірити даним Держстату, мільйон вісімсот було в червні, а в Службу зайнятості дійшли тільки пів мільйона. Тобто більше мільйона українців не отримують підтримку держави і шукають можливість працевлаштуватися самостійно», - заявила Завальнюк.

Як повідомляв Знай.ua, Решмеділова заявила, що найважче в Україні - це бути самотнім пенсіонером.

Також Знай.ua писав про те, що Сотскова розповіла, звідки беруться і нараховуються гроші на пенсії.