Політконсультант Руслан Рохов у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» заявив, що українці довіряють місцевій владі більше, ніж центральній.

«Якщо ми візьмемо зараз інституційні рейтинги довіри (не по прізвищах, а до інституцій влади), то ми побачимо, що вже тривалий період часу з моменту фінансової децентралізації мери є головним інституційним суб’єктом, до якого є довіра. Відкинемо церкву і армію, які в топах. Після церкви і армії йде місцеве самоврядування – мери, потім місцеві ради. Президент, парламент, уряд – це все вниз, з мінусовим сальдо. Мери – з плюсовим», - каже експерт.

Також Рохов пояснив, чому так відбувається.

«Тому що вони на місці, вони близько, вони постійно взаємодіють з людьми. Від моменту прийняття рішення до результату, який презентує міський голова, проходить короткий проміжок часу. Для людей зберігаються ці причинно-наслідкові зв’язки… І є довіра», - сказав він.

За його словами, якщо б місцеві еліти об’єдналися, вони були б серйозною загрозою для центральної влади.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, політолог заявив, що українці проходять процес дорослішання політичної нації.

Також Знай.uа писав, що Жан Беленюк розповів, як прийшов в політику.