У новому випуску програми «Акценти» з блогером Тетяною Резвін президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк дав оцінку проведеної вакцинації в Україні.

«Вакцинація в Україні насправді проходить надуспішно, тому що ніколи в Україні не було такого досвіду вакцинації дорослого населення. До цього вакцинація була тільки у дітей. Провели повну мобілізацію сімейних лікарів і замість того, щоб займатися іншими хворобами, вони перейшли повністю на вакцинацію, це звичайно перекіс, але якщо ми порівняємо вакцинацію в епоху кору, то це незрівнянна річ, зараз все відбувається набагато краще», - підкреслив він.

Сердюк сказав, що цієї осені ніяких несподіванок в плані хвороб не передбачається, якщо забудуть про всі ті хвороби, від яких помирають українці, а саме серцево-судинні захворювання, інфаркти, інсульти, онкологія і т.д, а будуть займатися виключно ковідом, вважає він, то тоді всі хвороби, які до цього не лікувалися, ще більш посиляться, і ми будемо бачити надлишкову смертність від цих хвороб.

«Епідемія змусила виконати велику роботу по оснащенню реанімацій киснем і апаратами. Ситуація зараз і тоді - це колосальна різниця, ми зараз за фактом, якби не було ковіда, практично на 100% забезпечені звичайною нормальною потребою в реанімаційних заходах, в тому числі кисню. Тому, коли ми говоримо знову про локдаун, то потрібно чітко розуміти, головне обґрунтування локдауну – не перевантажувати реанімації. Зараз цей аргумент слабшає з двох причин - перша це те, що вже є оснащення; і друге те, що тяжкість перенесення цієї інфекції вже легше», - резюмував він.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Кравченко, що навіть розмови про вакцинацію вже затихають.

Також раніше для Знай.ua Лисневская розповідала, що на сьогоднішній день до локдауну потрібно готуватися.