У новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін імунолог Борис Донськой розповів, що таке імунітет, про його види та звідки він взявся у людей.

«Якби ми раніше почали згадувати про імунітет, то нам би зараз в період COVІD-19 не прийшлося про нього так часто говорити. Імунна система - це система по захисту та інтеграції організму. Є дві системи, які інтегрують наш організм в єдине ціле - це нервова система та імунна система. Нервова система дозволяє нам усвідомити хто ми є такі, з чого складається наше тіло та від чого ми будемо захищати себе. Так само й імунна система усвідомлює, чим для неї є організм, що вона допускає, а що для неї є неприпустимим», - підкреслив він.

Донськой розповів, що таким чином імунна система визначає рівень загрози та рівень захисту. Імунна система, яка нас інтегрує загалом, акцентував він, є єдиною системою, яка визначає насправді, ким ми є, що для нас є ворог та що для нас неприпустимо. Ми є нащадками мільйонів років еволюції, пояснив він, і ця боротьба триває мільйони років, бо багатоклітинні організми є дуже поживними та ласими для бактерій та вірусів.

«Тому вже мільйони років імунні механізми розробляють способи як нас захистити. І якщо, наприклад, є складні імунні механізми специфічні, вони в кожному організмі розвиваються індивідуально протягом життя. Тобто ми протягом життя маємо визначити, хто нам не подобається та яке мікрооточення ми вважаємо ворогом, а яке мікрооточення ми вважаємо в принципі нормальним. А вроджена імунна система - це мільйони років еволюції, механізми якої працюють поза нашим бажанням, як рефлекси», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв зазначив, щоб статистика по захворюваності була коректною, треба проводити масове тестування.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Лісневська зазначила, що на сьогоднішній день до локдауну потрібно готуватися.