Чи говорить міжнародний досвід легалізації зброї за те, щоб провести її й в Україні – чи проти цього? Свою думку у програмі «My.ua» висловлює політолог-конфліктолог Богдан Петренко.

«Як аргумент проти легалізації зброї можна назвати досвід штату Нью-Йорк. У 1990-х роках там був високий рівень злочинності, і влада посилила вимоги для володіння зброєю. Злочинність знизилася, і можна приписати цей результат обмеженням на зброю, а можна – програмі з протидії злочинності. Але США та Україна – занадто різні країни, в них різна культура, і в першу чергу тут грає роль американський індивідуалізм. Масові вбивства, дійсно, часто відбуваються в США, і не тільки в школах. Річ не тільки у тому, що у людини є зброя, а у тому, що вона чогось в житті не досягла», - вважає гість програми.

За його словами, на першому місці тут стоять соціальні фактори, а володіння зброєю далеко не настільки важливо.

«У Фінляндії дуже ліберальні правила щодо зброї, і вбивств там більше, ніж в сусідніх Швеції та Норвегії. Такі правила і в Чехії, але там злочинів дуже мало. А в Молдові лібералізація таких правил збіглася зі зниженням злочинності – але ця злочинність у 1990-і роки була така, що вона б і так знизилася», - каже Богдан Петренко.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше представник керівництва Нацкорпусу назвав причину, по якій влада прагне роззброїти ветеранів.

Також Знай.ua повідомляв про те, як маленький американець випадково застрелив свою матір.