Економіст, політолог Андрій Новак у програмі «Акценти» розповів про Держбюджет. За словами експерта, структура Держбюджету України не змінюється вже 15 років.

«Я б не радив чекати чогось особливого, тому що Бюджет-2022 сформований дуже просто: взяли Бюджет-2021 і просто до кожної статті додали приблизний показник інфляції – так і сформували бюджет наступного року», - зазначив Новак.

За словами експерта, структурно бюджет наступного року нічим не відрізняється від цьогорічного. Як зазначив економіст, не має значення, коли прийнятий бюджет, а мають значення його структура та реалістичність.

«Якщо структура бюджету не змінюється 15 років, то ці 15 років українська, світова або глобальна економіки такі самі? Чи може у світі відбуваються динамічні зміни? Структурою бюджету ми повинні реагувати на ті економічні події, що відбуваються», - підкреслив Новак.

Як зазначив економіст, якщо ми 15 років не змінюємо структуру бюджету, то ми не можемо розраховувати на те, що зайдемо до клубу розвинених країн. За словами експерта, бюджет – це інструмент реалізації економічної моделі.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

«У нас немає економічної моделі або стратегії розвитку країни, тому наші бюджети не є інструментом і бюджет приймається тільки у режимі виживання країни вже 15 років», - заявив Новак.

Як повідомляв Знай.ua, Сердюк розповів про вакцинацію в Україні.

Також Знай.ua публікував слова Донської: Імунна система усвідомлює, чим для неї є організм.