В ефірі програми «Юристи відповідають» адвокат Олег Гайдучок, фахівець у сфері супроводу і захисту бізнесу розповів про швидкий та зручний спосіб зареєструвати фізичну особу-підприємця і пояснив, чому не варто робити це передчасно.

Адвокат розповів, що на порталі державних послуг «Дія» можна онлайн самостійно зареєструватися фізичною особою-підприємцем. За його словами, подача такої заяви займає приблизно пів години, і на порталі зручно й зрозуміло розписано всі кроки, чітко пояснюється, як вибрати податкову систему і вид економічної діяльності, які вам підходять і так далі.

«Але потім ці портали не дають відповіді, як вести бухгалтерію, немає відповідей, як найняти співробітників, що робити, якщо співробітник вкрав товари, якщо хтось захворів – як платити лікарняні, декретні і так далі. Зручно, підприємці самі реєструються, але потім нічого юридично значущого не роблять. Через це накопичується лавина проблем», - каже Гайдучок.

Юрист пояснив, що після реєстрації фізичної особи-підприємця у людини з'являються відповідні зобов'язання з оплати зборів, податків, подання звітності і таке інше. Тому, зазначає він, не варто реєструвати підприємницьку діяльність передчасно, необхідно ретельно все спланувати і продумати перед юридичним оформленням бізнесу.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, юрист розповів, за якими реєстрами варто перевірити майбутнього бізнес-партнера.

Також Знай.ua повідомляв, що юрист пояснив, як підприємцю підготуватися до відкриття власної справи.