У новому випуску програми «Суть подій» на каналі ZNAJ.UA з журналісткою Любов'ю Завальнюк політолог, кандидат філософських наук Олександра Решмеділова розповіла, що ціни на газ позначаються не тільки на тарифах, але і на всіх кінцевих продуктах.

«Головна тема зараз – це буде бюджет, і як би не нахвалював прем'єр-міністр, що це зважений, збалансований, раціональний і реалістичний бюджет, ми бачимо, що його дуже розкритикували всі опозиційні сили. Наш бюджет – це бюджет бідності, який не закладає нам зростання і тих посильних доходів, які б гасили тарифи. І ми б взагалі не обговорювали, який буде у нас тариф, якщо ми можемо легко його оплатити», - підкреслила вона.

Решмеділова сказала, що було піднято питання про те, що гостро не вистачає субсидій, особливо в частині пенсіонерів, які сильно залежать від цих субсидій. За осінніми тарифами, що є ключовою осінньою темою, підтвердила вона, була прийнята законодавча ініціатива у вигляді законопроєкту № 4680 і цей законопроєкт підтримали всі голови фракцій і дали йому своє схвалення.

«Цей законопроєкт спрямований на підтримку населення, щоб людям було не так важко. Тому що теплокомуненерго складно буде з газом, промисловість просто буде покладена на лопатки новими тарифами. Навіть аграрний ринок і той плаче, бо елементарно від просушування зерна з такою ціною газу, це буде позначатися на подорожчанні кінцевого продукту. Тому треба чітко розуміти, що газ – це про все і навіть там, де ви вважаєте, що воно вас не стосується, воно вас торкнеться в тих сферах, де ви навіть і не думали», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Бізяєв розповів, до чого призведуть можливі переговори з «Газпромом».

Також Знай.uа писав, що Рябцев розповів, скільки газу є в українських сховищах.