Як Україні будувати свою політику щодо США? Це питання розглядає заслужений юрист України Марина Ставнійчук у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай 24».

Експерт міркує над тим, чи використають США на своїх виборах український кейс. «Я далека від думки, що режим довіри буде у нашої владної команди або з тими, або з іншими», - каже вона.

Також Ставнійчук акцентує на візиті президента України у Білий Дім та на ситуації, яка тоді склалася. «Ми розуміємо, що президентові Байдену в страшному сні не хочеться згадувати про Україну. Тому що історія має величезну бороду, його персональна», - пояснює юрист. А відтак вона підсумовує, що Україні навряд піде на користь те, що за рік до ротацій у парламенті США з її подачі почнуть розігрівати український кейс. Та й загалом Ставнійчук сумнівається, що держава виграє хоч щось, якщо її втягнуть у боротьбу між собою демократи та республіканці.

На її думку, передусім потрібно проаналізувати свої можливості, оцінити їх і розглянути різні варіанти своєї політики щодо США, світовою країною. «Для таких країн, як ми, все ж треба знати своє місце», - підкреслює юрист.

З іншого боку, експерт зазначає, що у новому світопорядку гегемонія США поступово завершується. Україні ж в цій ситуації, каже вона, варто правильно вести свою дипломатичну політику. «Ми в 1000 разів більше виграємо, чим ми почнемо займатися кулуарною. Тим більше, що кулуарами у нас якось так не складається», - констатує Ставнійчук.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ставнійчук розповіла, чи почує світ голос України на засіданні Генеральної асамблеї ООН.

Також Знай.ua писав про те, що Ставнійчук прокоментувала результати візиту Зеленського в Білий Дім.