У програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» Галина Климович, старша слідча Генпрокуратури України з особливо важливих справ у 2003-2010 роках розповіла про розслідування отруєння Ющенка.

За її словами, існує категорія справ, на логічне завершення яких ідуть інколи десятки років, наприклад, як вбивство Кеннеді. Проте в справі Ющенка, вважає ексслідча, найголовнішим було встановити або спростувати сам факт отруєння, тому що з цього приводу було дуже багато інсинуацій.

«Багато працювала ворожа пропаганда, багато було вкидів. Була створена ціла тимчасова слідча комісія, яку очолив пан Сівкович (український політик, член Партії регіонів, – ред.), який просто знищував і групу, і наш час, і можливість працювати над справою. Ми замість того, щоб працювати і розслідувати, мусили ходити давати покази слідчій комісії», - заявила Климович.

Потім, розповіла ексслідча, завдяки цій комісії поширили інформацію про те, що начебто слідча група проводить незаконні прослуховування, тому їх постійно перевіряли і змушували писати пояснення, рапорти і таке інше.

«Якщо додати особисту, м’яко кажучи, нелюбов генпрокурора особисто до мене і давній конфлікт між нами з 2006 року, який, я так переконана, дав мені цю справу для того, щоб я або зламала собі шию, зруйнувала репутацію, або, якщо там немає факту отруєння – він знав, що я не буду про це мовчати, що я вийду і скажу. І він на це дуже розраховував», - вважає Климович.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Сама ексслідча відзначила, що переконана, що отруєння було.

Як повідомляв Знай.uа, Томенко порадив встановити жорсткий контроль над витратами армії.

Також Знай.uа писав, що Жан Беленюк розповів, як прийшов в політику.