Михайло Винницький народився у Канаді, але з 2002 року постійно живе в Україні. Про те, чому так сталося, науковець, журналіст і громадський діяч розповів у програмі «Політична україністика» Андреаса Умланда.

«Я 27 років прожив у Канаді. Я ніколи не ходив до української школи. Перший раз я почув російську мову, як не дивно, у Львові у 1989 році, коли вперше приїхав в Україну. Мені було тоді 18 років, я приїхав по обміну з Малої академії наук. Впродовж 90-х ми багато їздили туди й назад, в тому числі з бізнесом, у сімейних стосунках», - каже він.

У 1999 році він вирішив рухатись на Схід. Спочатку це був Кембридж, де Винницький захистив дисертацію.

«Тема моєї дисертації – розвідки стосовно розвитку підприємництва в Україні впродовж 90-х років, бо в той час в Україні був такий стереотип, що підприємці – або бандити, або партійні номенклатурники. Насправді я знайшов багато чесних, цікавих підприємців», - розповідає він.

За його словами, 2002 року він повноцінно живе в Україні, куди його привело кохання.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

«Остаточною причиною цього переїзду була одна жінка, яка чисто випадково стала матір’ю наших чотирьох дітей. Я викладаю в Могилянці з 2002 року, з 2009 – у Львівській бізнес-школі Католицького університету. Зараз працюю керівником секретаріату Національного агентства забезпечення якості вищої освіти. Дуже багато людей після Майдану, які не мали стосунку до держави, вирішили себе проявляти в державній установі. Це мій внесок у цю справу. Не знаю, як довго це буде тривати, бо мене дуже тягне до того, щоби писати про речі, які відбуваються в Україні», - зізнається Винницький.

Як повідомляв Знай.ua, Шеховцов назвав імена кремлівських агентів, що діють проти України.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Щерби, Україна змогла вийти на правильний шлях розвитку.