На своєму офіційному сайті представники Національного Корпусу закликали ВР України визнати незаконними результати виборів до Державної Думи РФ.

Як зазначається на сайті, Україна не може визнати вибори до Держаної Думи РФ VIII скликання та їхні результати законними. «Оскільки голосування відбувалося на окупованих Росією територіях – в Криму та окремих районах Донецької та Луганської областей», - підкреслено у публікації. А відтак представники Нацкорпусу звернулися до Дмитра Разумкова, голови ВР України, з відповідною вимогою: не визнавати результати цих виборів.

Окрім того, на сайті наведена інформація і про участь у виборах самих мешканців окупованих територій. «Жителі окупованих територій Донбасу проголосували на 15 виборчих дільницях у Ростовській області, куди в період голосування окупаційна влада організувала до 1,5 тисяч автобусних рейсів з Донбасу», - заявлено у публікації. Також Нацкорпус повідомляє, що більше 150 тисяч жителів Донбасу із російськими паспортами взяли участь у голосуванні дистанційно, а у Криму проголосувало 420 тисяч українців.

Водночас вони акцентують на тому, що у разі відсутності відповідної заяви про невизнання з боку ВР всі ті зусилля, які доклали українські військові задля захисту територіальної цілісності своєї держави, будуть перекреслені. «Україна фактично визнає легітимність російської окупаційної влади в Криму, на Донбасі та Луганщині», - попереджає Нацкорпус.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, навіщо Кремль дозволив жителям ОРДЛО брати участь у виборах до Держдуми.

Також Знай.ua писав про те, що Гладких заявив, що підсумок російських виборів ніяк не позначиться на Україні.