Темою нового випуску програми Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» стали розслідування замовних вбивств. Старша слідча Генпрокуратури України з особливо важливих справ у 2003-2010 роках Галина Климович поділилася власним досвідом такої роботи і заявила, що кримінальні авторитети мають більше порядності, аніж середньостатистичний чиновник.

Як зазначає ексслідча, розслідування замовних вбивств – це завжди багато крові, трупів і сліз. «Як би ти не намагався абстрагуватися, ти все одно проживаєш життя кожної цієї людини», - підкреслює вона.

Також Климович розповідає, що до справи з отруєнням Ющенка вважала себе вже надто втомленою для такої роботи, оскільки останні 15 років провела в розслідуваннях замовних вбивств і справ про бандитизм. «Я вважала, що я дуже втомилася, і от зараз я йду в еліту. І десь через пів року я затужила за своїми бандитами», - каже гостя програми.

Принагідно Климович згадує слова одного кримінального авторитета, який назвав сферу, у яку вона пішла, стихійним лихом, де ні про що домовитися не можна. Як вона розповідає, він додав, що слідча не підкине патрони чи наркотики, але все це радше нагадує шахову партію, де одні просто йдуть на інших.

Загалом же ексслідча зізнається, що багатьох бандитів можна навіть поважати. «Вони набагато чесніші, порядніші і варті уваги й поваги набагато більше, ніж будь-який пересічний політик», - підкреслює Климович.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

За її словами, бандити старої гвардії є затятими ворогами, але відкритими. «Вже молода поросль так, як наші політики – дискредитувати тебе, залякати знецінити твій авторитет і так далі», - коментує гостя програми.

Як повідомляв Знай.ua, Климович розповіла, чому справа про отруєння Ющенка не доведена до кінця.

Також Знай.ua писав про те, що Рохов пояснив, чому українці довіряють місцевій владі більше, ніж центральній.