Спеціаліст із поводження з радіоактивними відходами Андрій Бургомістренко в програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів про ядерну енергетику в Україні.

«Вся ядерна енергетика – це спадщина Радянського Союзу. За часи незалежності, за всі 30 років, Україна не побудувала жодного нового енергогенеруючого об'єкта в галузі ядерної енергетики. За всі 30 років!», - заявив експерт.

Він зазначив, що Хмельницька АЕС – наймолодша в Україні станція, на якій побудували 2 енергоблоки.

«На сьогоднішній день там є 2 недобудованих енергоблоки – ХА-3 і ХА-4, кожен з яких має певний ступінь готовності. Робилося ТЕУ за завданням Кабміну, називалися різні цифри... Але суть не в цьому. Вони всі будувалися під технологію ВВЕР-1000, тобто під російську технологію, яка на сьогоднішній день навіть не розглядається нашим урядом як технологія, яку продовжувати реалізовувати. Відповідно, ті інвестиції, які країна зробила в ці енергоблоки, повинні бути, на думку уряду, помножені на 0», - сказав Бургомістренко.

За його словами, зараз йдуть розмови, щоб знести Хмельницьку АЕС до фундаменту і будувати повністю нову станцію.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Павловський розповів про шахрайські прийоми надавачів комунальних послуг.

Також Знай.uа писав, що Фурса розповів про важливість переробки сміття.